Dagens Blomma: Svartaronia

Svartaronia (Aronia Melanocarpa 'Elata')
Uppe i lilla skogen står denna ganska anspråkslösa buske. Men nu när de kyliga mornarna kommer smygande är den ett självklart mål på morgonpromenaden. Den fullkomligt exploderar i höstfärger och är därför självklar i alla buskplanteringar. Svartaronian blir ca 1-2 meter och är väldigt anspråkslös och lättodlad. Vill man ha en lägre variant köper man en 'Hugin' som blir ca 0,7-1 meter.

Svartaronia i höstskrud
Svartaronia i höstskrud

På bären kan man göra marmelad.
Recept hittar du hos Kungsbacka Trädgårdsvänner.


Morgonstund har guld i mund...

2009-08-28
Jag är sådan där galen människa som dricker morgonkaffet i trädgården året runt. För att förstärka känslan har jag köpt en jättefin mugg som håller mig sällskap. Den är inhandlad i Ateljé Pyttsan i Vaxholm under sommarens segelsemester. Konstnären är en fantastisk kvinna som heter Monica Linderoth. Hela hon utstrålade ett fantastiskt lugn. Butiken är helt klart värt ett besök.



 I lilla skogen har jag min stubbe för eftertanke. Här sitter jag ofta och funderar. Jag skulle aldrig orka med mitt stressiga liv med alla intryck om jag inte fick den här tiden för mig själv. I dagens samhälle glömmer vi alldeles för ofta bort oss själva.


Dagens Blomma: Tidlösa

Tidlösa (Colchicum autumnale L.)
Detta är en flerårig löklik växt som är lite speciell, tycker jag. Den kommer med stora blad på våren och man går där och undrar om det är en tulpan som tänker dyka upp. Sedan bara vissnar bladen ner och man suckar lite besviket. När sommaren sedan är på sluttampen så poppar blommorna upp ur jorden. Häromdagen gjorde de mig och min nya kaffekopp sällskap för första gången. På något sätt ger de lite vårkänsla så här i brittsommarvärmen.

Tidlösa
Tidlösa

Tidlösa i närbild
Tidlösa i närbild

Välkommen till min nya blogg!

2009-08-27
Här tänker jag skriva lite om mitt liv som IT-konsult och om min fantastiska trädgård. Jag bor i en gammal skånelänga i Dalby tillsammans med min dotter Melinda, sambon Björn, katten Lakrits, kaninerna Dojjan, Ester och Viol samt ödlorna Taggis och Beppe. Vi har dessutom en ponny som heter Baltazar. Vi har en stor, vildvuxen tomt på 1100 kvm där fåglar, igelkottar, paddor och grodor frodas.

Nyss utflugen till Karlskrona är sonen Robin. Där ska han studera Datateknink på BTH. Han går i mammas fotsår...

Villa Wennerlindh i Dalby
Villa Wennerlindh

Jag jobbar i Malmö på ett företag som heter Consignit. Där har jag varit sedan 2002 och trivs alldeles utmärkt. Just nu gör jag min sista vecka på AstraZeneca i Lund. Sen får vi se vad som händer. Det brukar alltid dyka upp något.


RSS 2.0